Lifestyle

Overstappen naar een andere energieleverancier

Mijn man is een echte koopjesjager die valt voor promoties en kortingsacties.  Hij is een paar uur per dag bezig de beste kortingen, aanbiedingen en gratis producten te scoren. De aanbiedingen en kortingen vindt hij dan online. Daar spit hij alle folders door. Op zoek naar kortingen voor wasmiddel, toiletpapier, kattenvoer, tandpasta, bier en wijn. En weet je, het werkt enorm aanstekelijk. In de supermarkt met de hoogste kortingen doe we dan de weekboodschappen, door de week ga we nog eens langs een andere voor de kleinere aanbiedingen en eventueel haal ik de laatste dingetjes weer een andere winkel als die een speciale aanbieding heeft. En dat doen we lopend of op de fiets. En zo neemt hij ook elk jaar de moeite om alle energie tarieven te vergelijken om vervolgens gebruik te maken van een overstapkorting! Waardoor we elk jaar behoorlijk wat geld besparen.

Overstappen  naar een andere energieleverancier

Energie bepaald maandelijks voor een groot deel ons budget.  Naast besparen op het verbruik ervan, kan je ook de goedkoopste energieleverancier zoeken. Maar ook kijkt hij naar tarieven, leveringskosten en verbruik.  Er zijn natuurlijk erg veel keuze-websites die alle informatie van de verschillende leveranciers voor je op een rijtje zetten. Wij willen graag niet alleen profiteren van scherpe energie aanbiedingen maar ook van voordelige welkomstkortingen én leuke welkomstcadeau’s.

Waar wij vaak voor kiezen is de zogenaamde cashback korting. In die gevallen toont de energieleverancier bijvoorbeeld €250 cashback korting bij overstap naar een product van hun,  dat bedrag van  €250 krijgen we gestort op de bankrekening als wij zijn overgestapt naar een nieuwe energieleverancier. Zelfs de consumentenbond zegt dat consumenten het meeste geld kunnen besparen, als de ze moeite nemen om de tarieven te vergelijken  en vervolgens gebruik te maken van een overstapkorting via een vergelijkingswebsite! Daarnaast kiezen wij altijd voor een éénjarig contract. Omdat je bij elke overstap weer een bonus krijgt van een andere leverancier. Wij blijven daarom overstappen. Het hangt natuurlijk helemaal af van jouw persoonlijke situatie en verbruik, wat jou de grootste besparing oplevert en voor welke actiepakket jij kan kiezen.  Overstappen kost weinig tijd en is totaal niet ingewikkeld, het is alleen maar een administratieve handeling. Je loopt nooit het risico om zonder gas en elektra te zitten. Ik zeg! DOEN!!


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

 

Stap jij elk jaar over op een andere energieleverancier?

 

Blog you zoen.

 

Claudia XOXO

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply