Lifestyle

Interieur inspiratie: Vinyl veelzijdig, praktisch en mooi

Wij wonen in een jaren 30 appartement op de bovenste verdieping in Groningen. De jaren 30 stijl geeft veel sfeer en karakter in huis.Wij hebben een erker en twee gespiegelde schouwen en openslaande deuren naar het balkon. Wij wonen er erg fijn. Het enige wat me een beetje stoort is het laminaat in huis, wat er volgens mij al 20 jaar in ligt. Ik ben toe aan iets anders.  Onze slaapkamer hebben we al een make-over te geven. Door gebruik te maken van fotobehang. Om deze manier kan je een ruimte heel erg persoonlijk maken en een unieke touch geven aan je interieur. Doordat we zo enthousiast zijn besloten we door te pakken en zijn we nu op zoek naar een geschikte vloer. En is onze keus gevallen op een Vinyl vloer. Ik heb nog niet vaak een artikel geschreven vol met heerlijke interieur inspiratie maar  vandaag laat ik je de veelzijdigheid van Vinyl zien. Zodat je misschien inspiratie  krijgt om je vloer een make-over te geven. 

Vinyl is één van de meest veelzijdige producten

Wij hebben de aflopen tijd ontzettend veel bouwmarkten en showrooms bezocht op zoek naar die ene vloer.  Maar wat een keuze is er, en we hadden absoluut nog geen idee wat wel wilden. Het kon nog alle kanten op. Gaan we voor een houten vloer, laminaat, marmoleum, beton, zeil, tapijt of iets anders. Maar tijdens onze zoektocht en kijkend naar onze wensen, werd het voor ons al snel duidelijk. We gaan voor, ja mensen jullie lezen het goed, Vinyl, vroeger bekend als ‘zeil’.  De vinyl vloer is goedkoop, makkelijk schoon te houden en in iedere kleur en patroon te kiezen dat aansluit op je eigen smaak. Het is een vloer van nu. Of het nu gaat om natuurlijk hout of steen, effen dessin of beton look, je hebt altijd de keuze uit een type vinyl die er fantastisch uitziet in je huis. En daar zijn wij dus ook achtergekomen.

Vloer met karakter

Wij wilden een vloer met karakter maar ook een vloer die zacht en aangenaam aan de voeten en duurzaam is door de sterke toplaag. En ook nog eens zorgt voor rust en stilte door de geluiddempende eigenschappen. Aangezien we ook graag rekening willen houden met onze onderbuurvrouw! Het werd dus een betonlook  in een klassiek interieur. Juist het contrast tussen de rustige uitstraling van een betonlook, de twee schouwen, erker en  kroonluchters werkt goed.  Wat Dick een groot voordeel vond van vinyl is; kamerbreed van rol en dat het gemakkelijk in onderhoud is. We hebben namelijk twee katten die heel erg verharen. We moeten eigenlijk elke dag stofzuigen. We zijn ontzettend blij met het resultaat.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Wat heb jij op de vloer liggen?

 

Blog you zoen,

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Mariska
  juli 24, 2018 at 11:04 am

  Vooral makkelijk schoon te houden vind ik fijn!

 • Reply
  Coco
  augustus 30, 2018 at 4:42 pm

  Het moet praktisch zijn, maar ook mooi!
  Hier heeft de stofzuiger ook alle dagen dienst 🙂
  Die kruimels ook altijd…

 • Leave a Reply