Food

Raw Vegan Chocolate Fudge Bar

In dit gerecht zitten al mijn favoriete ingrediënten, banaan, dadel, amandelen en organische cacao, het feit dat ze samen het lekkerste raw mondvermaakje maken die ik in tijden heb gegeten, is natuurlijk mooi meegenomen. Dus wil jij jezelf of iemand anders een keer verwennen? Dan kan ik deze super gezonde, super makkelijke en super lekkere ’taart’ aanraden. Het moest een taart worden maar op de 1 of andere manier kwam hij niet ‘omhoog’en werd het een combinatie van raw vegan chocolate fudge bar. Gelukkig ging dat niet ten koste van de smaak. Loopt het water je al in de mond? lees dan snel verder.

Raw vegan ingredienten1

Ingrediënten

  • 8 medjool dadels
  • banaan
  • 150 gr amandelen ongebrand en ongezouten in kleine stukjes
  • 50 gr boekweit korrels
  • 4 eetlepels organische en rauwe cacao
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 50 gr rozijnen

Raw vegan

Bereiding

Meng alles in een keukenmachine totdat je een plakkerig deeg hebt, druk dit in een bakvorm en zet dit zeker een halve dag in de koelkast. Strooi er wat cacaopoeder overheen en maak af met wat walnoten en geniet van deze raw vegan chocolate fudge bar variant!

Raw vegan.4JPG

Wist-je-datjes amandelen

1. Familie van de perzik

Amandelen, die we aanduiden als noten, zijn eigenlijk steenvruchten van de amandelboom. Die boom behoort tot ‘prunus’-familie. Ook kersenbomen, perzikenbomen en nectarinebomen vallen onder dezelfde categorie.

2. Caloriearme noten

Amandelen behoren samen met de cashew- en pistachenoten tot de caloriearmste noten. Van alle noten bevatten ze het minst verzadigde vetten. 30 gram amandelen is goed voor zo’n 160 calorieën.

3. Rauw of droog geroosterd zijn gezondst

De gezondste manier om amandelen te eten is rauw. Indien er op een verpakking vermeld staat ‘geroosterd’, gebeurt dit meestal in vet. Indien u ze toch geroosterd wilt u eten, kunt u best op zoek gaan naar ‘droog geroosterd’.

4. Amandelen verlagen bloedsuikerspiegel

Uit een onderzoek dat onlangs is verschenen in het voedingstijdschrift Journal of nutrition blijkt de olieachtige ‘noot’ helpt om de bloedsuikerspiegel te doen dalen na de maaltijd. Bovendien verlagen amandelen insulinepieken. Dit heeft tot gevolg dat je minder snel honger krijgt na een maaltijd.

5. Ideaal voor vegetariërs door calcium

Een handje noten is goed voor 10 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid calcium. Calcium is een onontbeerlijk mineraal dat nodig is voor vorming van botten en tanden en voor het doorgeven van informatie via de zenuwen.

Bron: The Huffington Post


 

Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

Heb jij wel eens een raw vegan gerecht gemaakt? en zo ja welke?

 

Blog you zoen

Claudia XOXO

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Hilde
    juni 10, 2016 at 7:23 am

    Ik zeg alleen maar MJAMMIE!!!

    • Reply
      Claudia Struijck
      juni 11, 2016 at 12:51 pm

      hahaha Hilde idd super yummy! X

  • Reply
    Melike
    juni 11, 2016 at 7:50 pm

    Oh heerlijk dit. Ik heb ook wel eens zoiets gemaakt. Ik vind dit soort dingen altijd zo fijn om mee naar werk te nemen. Heerlijk een tussendoortje met alleen maar goed dingen. Echt helemaal raw heb ik nog geen recept gemaakt, maar wel bijna;) Bananen havermout koekjes maak ik bijvoorbeeld heel vaak.

    • Reply
      Claudia Struijck
      juni 13, 2016 at 2:38 am

      Ja precies Melike. Dat doe ik dus ook een gezonde snack/tussendoortje. Gewoon een x maken. Erg makkelijk.

    Leave a Reply