Zoals jullie weten houd ik enorm van de Aziatische keuken en toen ik dit recept in de Allerhande zag maakte mijn (aziatische) kookhart een klein sprongetje. Boerenkool stamp met groene curry en hoisin saus. Dit is een lekker recept voor nu omdat het buiten wat kouder, natter en grauwer wordt. Een Hollandse pot op Oosterse wijze. Lekker? of niet?
Ingrediënten:
- 1.2 kg kruimige aardappelen
- 100 gr boemboe groene curry
- 4 speklapjes
- 2 el hoisin woksaus
- 2 el sesamzaad
- 600 gr boerenkool
- 1 el zonnebloemolie
- 3 bosuitjes
- pureestamper
Bereiding:
- schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe met de boemboe in een ruime pan met water en kook in 20 minuten gaar. Halveer ondertussen de speklapjes en schep om met hoisin woksaus
- Verhit de koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. Laat afkoelen op een bord. Voeg, als het water van de aardappelen 10 minuten kookt, de boerenkool toe. Verhit de olie in de koekenpan. Bak de speklapjes in 15 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
- Giet de aardappelen en boerenkool af en doe terug in de pan. Voeg de kokosmelk toe en stamp fijn. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de bosui en meng door de stamppot. Serveer de boerenkool met de speklapjes en bestrooi het met het sesamzaad.
Deze variatie van boerenkool stamp is een keer wat anders. Het is echt een heel lekker recept. Door de hoisin woksaus lijken de speklapjes wat aan de zwarte kant. Dat komt door de kleur van de saus. Geniet lekker van dit recept met boerenkool nummer 1 van de top 10 gezonde groente.
Wat vind jij van dit recept?
Blog you zoen
Claudia XOXO
No Comments