Food

Recept: Banaan Pecannoten taart my precious

Op deze feestelijke dag hoort natuurlijk ook een feestelijke taart. Ik deel heel graag mijn recept van mijn favoriete taart met jullie. Zeker nu het stormachtig, koud en nat weer is. Probeer ik mijzelf altijd een beetje op te vrolijken met deze verrukkelijke taart. Pecannotentaart is een klassieker die onder de naam Pecan pie traditioneel met Thanksgiving en kerstmis wordt gegeten. De heerlijke geur van noten hangt al in huis en ik voel een glimlach op mijn lippen komen. Ruiken jullie het ook al?  Ik kan niet wachten totdat de taart klaar is.

Pecannoten en walnoten bevatten van alle noten de grootste hoeveelheid antioxidanten en cholesterolverlagende bestanddelen. Pecannoten bevatten veel goede eigenschappen. De noot is goed voor het hart werkt tegen kanker en in de noten zitten 19 vitamines en mineralen, zoals vitamine E en A, foliumzuur, calcium, magnesium, koper, fosfor, kalium, mangaan, zink.  Nou genoeg hierover. Let’s talk pie.

Benodigheden

  • 3 kommen
  • spatel
  • keukenmachine en/of mixer
  • springvorm 20 cm
  • bakpapier

recept banaan pecannotentaart ingredienten (Large)

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram kokosbloesemsuiker
  • 150 ml kokosolie of zonnebloemolie
  • 100 ml melk
  • 4 eieren
  • 140 gram pecannoten(grof gehakt)
  • 1 eetlepel roomboter
  • 3 grote of 4 kleine bananen( rijp)
  • 1 theelepel kaneel of koekkruiden
  • 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 160 graden.

Vet een springvorm (20 cm.doorsnede) in met een beetje olie en bekleed met bakpapier.

Voor op de taart: Meng 2 eetlepels suiker, meel en gehakte pecannoten met de boter totdat er kleverige kruimeltjes ontstaan. Zet apart.

recept banaan pecannotentaart eiwit (Large)

Vulling:

  1. Klop 2 eieren los, roer de geprakte bananen, zonnebloemolie, melk er doorheen totdat alles goed is vermengd.
  2. In een andere kom de rest van de suiker, meel en noten omscheppen met kaneel en bakpoeder.
  3. Splits de overige 2 eieren, de eierdooiers worden niet gebruikt.
  4. Klop de eiwitten stijf met bijvoorbeeld een mixer, als je zonder problemen het kommetje op zijn kop kan zetten dan is het goed. .
  5. Schep het bananenmengsel bij de droge ingrediënten roer snel door elkaar totdat er een samenhangend geheel ontstaat.
  6. Spatel de eiwitten er voorzichtig doorheen.
  7. Schep in springvorm, verdeel de kleverige noten-kruimel massa er overheen.
  8. Bak in 55-60 min. Als de bovenzijde te donker wordt afdekken met een stukje aluminiumfolie.
  9. Taart is gaar als de sate-prikker er schoon uitkomt.
  10. Laat 5 min. in vorm afkoelen daarna verder op rooster.

Elektrische oven: 160 °C

recept banaan pecannotentaart beslag (Large)

 

My dear friends, let me present you…….tromgeroffel. Het resultaat….. Dit is pure verwennerij. Eet smakelijk.

recept banaan pecannotentaart wit1 (Large)

Wat is jouw favoriete taart?

 

Blog you zoen

Claudia XOXO

You Might Also Like

13 Comments

  • Reply
    Laifa Vos-Man
    april 27, 2016 at 3:02 pm

    Ziet er heerlijk uit Clau!!

    • Reply
      Claudia Struijck
      april 27, 2016 at 3:40 pm

      Dankjewel lieve Laifa. De taart is erg lekker! X

  • Reply
    Mariska
    april 27, 2016 at 3:33 pm

    Oehh wat lekker met de banaantjes! Krijg er trek van!

    • Reply
      Claudia Struijck
      april 27, 2016 at 3:41 pm

      Jammer dat je zo ver weg woont anders kwam ik wel even langs met een puntje :)))

  • Reply
    Eva
    april 27, 2016 at 6:58 pm

    Oeh dit ziet er heerlijk uit! Als straks weer een echte keuken heb met een grote oven ga ik ook weer bakken. Yum!

    • Reply
      Claudia Struijck
      april 28, 2016 at 3:16 pm

      Ja je bent natuurlijk druk met de verhuizing. Deze taart was ook weer zo genieten. Echt een aanrader. Wel 2000 calorieën maar who cares hihi.

  • Reply
    Danielleeee
    april 28, 2016 at 2:44 pm

    Dat ziet er heerlijk uit zeg !

    • Reply
      Claudia Struijck
      april 28, 2016 at 3:16 pm

      Dankjewel Danielle. De taart was ook heel erg lekker. X

  • Reply
    Melike
    april 28, 2016 at 4:49 pm

    Omg!! Hij ziet er zo lekker uit! En ik had verwacht dat je er veel meer voor nodig zou hebben. Het valt nog best mee. Ik ben dol op dit soort recepten. Super lekker. Dit ga ik zeker even uitproberen!

    • Reply
      Claudia Struijck
      april 28, 2016 at 5:55 pm

      Deze taart was idd zo ontzettend lekker en helemaal niet moeilijk om te maken. Vooral die vulling banaan met pecannoten een perfecte combinatie. X

  • Reply
    Marushi
    april 28, 2016 at 6:31 pm

    Hmm..dit klinkt echt heerlijk! Lijkt me echt lekker om dit een keer te proberen. -x-

    • Reply
      Claudia Struijck
      april 28, 2016 at 6:51 pm

      Hi Marushi, was ook echt heel erg lekker en helemaal niet moeilijk om te maken. Echt een aanrader. X

  • Reply
    Gonny Aarts
    juni 29, 2016 at 6:21 am

    Opgeslagen.
    Als ik klaar ben met klussen in ons nieuwe huisje ga ik deze zeker eens maken. Vind Pecan noten heerlijk!

  • Leave a Reply