Op deze feestelijke dag hoort natuurlijk ook een feestelijke taart. Ik deel heel graag mijn recept van mijn favoriete taart met jullie. Zeker nu het stormachtig, koud en nat weer is. Probeer ik mijzelf altijd een beetje op te vrolijken met deze verrukkelijke taart. Pecannotentaart is een klassieker die onder de naam Pecan pie traditioneel met Thanksgiving en kerstmis wordt gegeten. De heerlijke geur van noten hangt al in huis en ik voel een glimlach op mijn lippen komen. Ruiken jullie het ook al? Ik kan niet wachten totdat de taart klaar is.
Pecannoten en walnoten bevatten van alle noten de grootste hoeveelheid antioxidanten en cholesterolverlagende bestanddelen. Pecannoten bevatten veel goede eigenschappen. De noot is goed voor het hart werkt tegen kanker en in de noten zitten 19 vitamines en mineralen, zoals vitamine E en A, foliumzuur, calcium, magnesium, koper, fosfor, kalium, mangaan, zink. Nou genoeg hierover. Let’s talk pie.
Benodigheden
- 3 kommen
- spatel
- keukenmachine en/of mixer
- springvorm 20 cm
- bakpapier
Ingrediënten
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 250 gram kokosbloesemsuiker
- 150 ml kokosolie of zonnebloemolie
- 100 ml melk
- 4 eieren
- 140 gram pecannoten(grof gehakt)
- 1 eetlepel roomboter
- 3 grote of 4 kleine bananen( rijp)
- 1 theelepel kaneel of koekkruiden
- 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 160 graden.
Vet een springvorm (20 cm.doorsnede) in met een beetje olie en bekleed met bakpapier.
Voor op de taart: Meng 2 eetlepels suiker, meel en gehakte pecannoten met de boter totdat er kleverige kruimeltjes ontstaan. Zet apart.
Vulling:
- Klop 2 eieren los, roer de geprakte bananen, zonnebloemolie, melk er doorheen totdat alles goed is vermengd.
- In een andere kom de rest van de suiker, meel en noten omscheppen met kaneel en bakpoeder.
- Splits de overige 2 eieren, de eierdooiers worden niet gebruikt.
- Klop de eiwitten stijf met bijvoorbeeld een mixer, als je zonder problemen het kommetje op zijn kop kan zetten dan is het goed. .
- Schep het bananenmengsel bij de droge ingrediënten roer snel door elkaar totdat er een samenhangend geheel ontstaat.
- Spatel de eiwitten er voorzichtig doorheen.
- Schep in springvorm, verdeel de kleverige noten-kruimel massa er overheen.
- Bak in 55-60 min. Als de bovenzijde te donker wordt afdekken met een stukje aluminiumfolie.
- Taart is gaar als de sate-prikker er schoon uitkomt.
- Laat 5 min. in vorm afkoelen daarna verder op rooster.
Elektrische oven: 160 °C
My dear friends, let me present you…….tromgeroffel. Het resultaat….. Dit is pure verwennerij. Eet smakelijk.
Wat is jouw favoriete taart?
Blog you zoen
Claudia XOXO
13 Comments
Laifa Vos-Man
april 27, 2016 at 3:02 pmZiet er heerlijk uit Clau!!
Claudia Struijck
april 27, 2016 at 3:40 pmDankjewel lieve Laifa. De taart is erg lekker! X
Mariska
april 27, 2016 at 3:33 pmOehh wat lekker met de banaantjes! Krijg er trek van!
Claudia Struijck
april 27, 2016 at 3:41 pmJammer dat je zo ver weg woont anders kwam ik wel even langs met een puntje :)))
Eva
april 27, 2016 at 6:58 pmOeh dit ziet er heerlijk uit! Als straks weer een echte keuken heb met een grote oven ga ik ook weer bakken. Yum!
Claudia Struijck
april 28, 2016 at 3:16 pmJa je bent natuurlijk druk met de verhuizing. Deze taart was ook weer zo genieten. Echt een aanrader. Wel 2000 calorieën maar who cares hihi.
Danielleeee
april 28, 2016 at 2:44 pmDat ziet er heerlijk uit zeg !
Claudia Struijck
april 28, 2016 at 3:16 pmDankjewel Danielle. De taart was ook heel erg lekker. X
Melike
april 28, 2016 at 4:49 pmOmg!! Hij ziet er zo lekker uit! En ik had verwacht dat je er veel meer voor nodig zou hebben. Het valt nog best mee. Ik ben dol op dit soort recepten. Super lekker. Dit ga ik zeker even uitproberen!
Claudia Struijck
april 28, 2016 at 5:55 pmDeze taart was idd zo ontzettend lekker en helemaal niet moeilijk om te maken. Vooral die vulling banaan met pecannoten een perfecte combinatie. X
Marushi
april 28, 2016 at 6:31 pmHmm..dit klinkt echt heerlijk! Lijkt me echt lekker om dit een keer te proberen. -x-
Claudia Struijck
april 28, 2016 at 6:51 pmHi Marushi, was ook echt heel erg lekker en helemaal niet moeilijk om te maken. Echt een aanrader. X
Gonny Aarts
juni 29, 2016 at 6:21 amOpgeslagen.
Als ik klaar ben met klussen in ons nieuwe huisje ga ik deze zeker eens maken. Vind Pecan noten heerlijk!