Food

Recept: Chocolade rode bieten cake

 

I’am a sucker for rode bieten. Ik heb iets met deze prachtige rode knollen. Toen ik dit recept zag met pure chocolade ging mijn kookhart sneller kloppen en voordat ik het wist stond ik in de keuken deze cake te bakken. Door de rode bietjes wordt de cake heerlijk luchtig en smeuïg en daar houd ik van. En wat ik echt een pluspunt vindt, is dat de cake weinig geraffineerde suikers bevat en makkelijk is om te maken. Klink dat niet als muziek in je oren? Alle credits van dit recept gaan naar meisje van het licht!

ingredienten (Medium)

Ingrediënten:

Bereidingstijd:   25 minuten (+ baktijd)
Aantal plakjes:   10

250 gr rode bietjes (met schil ongeveer 300-320 gr)
50 gr pure  chocolade
3 (biologische) eieren
100 ml milde olijfolie* + iets extra om in te vetten. Ik gebruikte kokosolie
100 ml dadelstroop
1 tl vanille extract
150 gr speltbloem
40 gr cacao, ik gebruikte organic cocoa powder van Australian
2 tl bakpoeder (optie: wijnsteenbakpoeder)
snufje zout

velletje bakpapier
cakeblik


Voorbereiding:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de bietjes en rasp deze boven een kom. Dit kan eventueel ook met een keukenmachine.

2. Doe de speltbloem, de cacao, het zout en het bakpoeder in een kom. Zet opzij. Klop de eieren los in een kommetje en zet ook dit opzij.

3. Doe de olie, dadelsiroop, vanille en de chocolade in een pannetje. Verwarm op zeer laag vuur en roer af en toe door met een spatel, tot de chocolade gesmolten is. Haal van het vuur.

4. Voeg de geraspte bietjes toe aan het chocolademengsel en roer met de spatel goed door. Voeg  nu ook de eieren toe en roer tot een homogeen mengsel.

5. Giet nu het chocolade-bietjes-mengsel bij de droge ingrediënten en spatel alles goed door. Kijk of er geen klontjes in zitten.

6. Vet het cakeblik lichtjes in met olijfolie en bekleed met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en zet voor 35 minuten in de oven. Controleer of een satéprikker er (grotendeels) schoon uit komt. Laat de cake in vorm afkoelen en dek eventueel na een kwartier af met een schone theedoek. Lekker smullen.

Als de cake goed is afgedekt kan het ongeveer drie dagen bewaard worden in de koelkast.

Recept chocolade rode bieten cake beslag (Medium)Recept chocolade rode bieten cake beslag in vorm (Medium)

De smaak van deze cake is zo ontzettend lekker en chocolaty en heeft een geweldige textuur met een oh zo subtiele earty beetroot flavour!


 

Wat vind jij van deze combi rode biet met pure chocolade?

Blog you zoen

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply