Food

Food report: Meatloaf by the dashboard light – Recept

resulaat1

Een paar weken geleden schreef ik een review over het kookboek ‘less is more’. Een recept uit het boek door mij gemaakt kon natuurlijk niet lang uitblijven. Vind je ook niet? Ik maakte iets uit het hoofdstuk ‘Mals’. Namelijk gehaktbrood, omdat Dick daar zo gek op is. In dit gerecht zitten prachtige kruiden zoals vadouvan en kardemompoeder. Vadouvan is een Indiaans specerijenmengsel, een subtiele en milde Indiase kerrie met Franse invloeden die heerlijk ruikt.

ingredienten (Medium)

Ingrediënten:

  • 1 teentje knoflook
  • 800 gr rundergehakt
  • 2 eieren
  • 50 ml room
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 75 gr panko, broodkruim of paneermeel
  • 1 el versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 1 mespunt kardemonpoeder
  • 1 flinke mespunt vadouvan
  • 1 mespunt komijnpoeder
  • 1 el mosterd
  • 1 flinke snuf versgeraspte noormuskaat
  • 7 laurierblaadjes, liefst vers
  • 1 el paprika poeder

kom (Medium)

Fijne rasp ♣ Bakpapier ♣ Metalen Prikker

met laurier en paprika poeder (Medium)

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Pers de knoflook. Meng alle ingrediënten behalve de laurierblaadjes en het paprikapoeder door elkaar. Kruid met versgemalen peper en 1 theelepel zeezout en kneed met je handen nog eens goed door.

Doe het gehakt in een cakeblik bekleed met bakpapier, steek laurierblaadjes erin, strooi het paprikapoeder erover en bak het gehaktbrood 45 minuten in de oven.

Controleer of het gehakt gaar is door er een metalen prikker in te prikken. Houd die tegen je lip; is de prikker goed warm, dan is het gehaktbrood gaar.

Het gehaktbrood kan zowel warm als koud geserveerd worden. Lekker met een frisse salade.

 


Wat een heerlijk en makkelijk gerecht is dit. Door de specerijen is dit smakelijk gerecht ‘hoog op smaak’ en daar houden wij van. Ik serveerde dit gerecht ook met een frisse salade. Misschien niet het meest fotogenieke gerecht maar ik beloof je dat de smaak het uiterlijk goedmaakt.

 


Heb jij wel eens een gehaktbrood gemaakt?

Blog you zoen

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply