Food Lifestyle

GERSTEGRAS VAN BIOTONA IS SUPERGEZOND

GERSTEGRAS: BIOTONA GERSTEGRASSCHEUTEN 100% RAW JUICE POWDER

Het sap van jonge, groene gerstegrasscheuten – ook bekend als barley grass – is een van de rijkste bronnen van plantaardige voedingsstoffen die er te vinden is en daarom ook supergezond! Biotona bio Gerstegrassappoeder Raw is een gezonde toevoeging aan je dagelijkse voeding.

Gezond voedingspatroon
Voor een gezond voedingspatroon wordt onder andere geadviseerd om elke dag verse groenten
te eten: zo’n 250 tot 300 gram per dag. Groenten zijn rijk aan antioxidanten, vitaminen, mineralen,
vezels en andere plantaardige voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om goed te functioneren. De oplosbare vezels in groenten houden het cholesterolgehalte laag en de niet oplosbare
vezels zijn goed voor de spijsvertering. Het chlorofylgehalte van groene groenten heeft een bloedzuiverende en reinigende werking. Uit onderzoek blijkt echter dat de meeste mensen er niet toe komen hun dagelijkse portie verse groenten te eten. Hier kan Biotona bio Gerstegrassappoeder Raw
uitkomst bieden.

Zelfherstellend vermogen
Wat maakt gerstegrassap nu zo speciaal? De heilzame eigenschappen van het groene sap werden in 1969 ontdekt door de Japanse farmacoloog Y. Hagiwara. Bij hem werd een ernstige ziekte geconstateerd, waardoor hij op zoek ging naar het ultieme gewas om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Na onderzoek van zo’n 200 planten was zijn conclusie dat het sap van jong gerstegras
verreweg de rijkste bron van voedingsstoffen is. Zijn ontdekking heeft hem niet alleen genezen, hij kreeg er ook voet mee aan de grond in Amerika waar het poeder van gerstegrassap één van de eerste populaire superfoods werd. Gerstegrassap bevat hoge concentraties aan mineralen, enzymen en vitaminen, daarnaast is het rijk aan eiwitten en bevat het grote hoeveelheden chlorofyl. Al deze stoffen bevorderen naast een goede gezondheid de afvoer van opgehoopte afvalstoffen uit het lichaam.

GERSTEGRAS: BIOTONA GERSTEGRASSCHEUTEN 100% RAW JUICE POWDER

Poeder van het groene sap
De jonge scheuten van gerst zijn op gras lijkende plantjes met diepe wortels die veel voedingsstoffen uit de grond opnemen. Biotona gebruikt hiervoor gerstegras dat wordt geteeld in Utah (USA) op de uiterst rijke bodem van een opgedroogd vulkanisch meer. Net voor de graanvorming is het gehalte aan voedingsstoffen in de scheuten op het hoogste niveau en worden de scheuten geoogst en geperst.
Het unieke (EverRaw®) proces van de oogst naar het groene sap en vervolgens het poeder duurt zo’n twee uur waarbij het sap niet verder wordt verhit dan tot lichaamstemperatuur waardoor alle vitaminen, mineralen en enzymen uit het gras behouden blijven.

Recepten
Een shake of smoothie met Biotona bio Gerstegrassappoeder Raw of met een Biotona bio Gerstegrassappoeder Raw shot is ideaal voor een energieboost. Drink je gerstegras smoothie niet vlak voor of na de maaltijd zodat het lichaam alle gezonde stoffen volledig kan opnemen.
Je kunt het poeder ook toevoegen aan koude gerechten zoals pesto en dipsausjes of zelfs in de soep (niet meekoken) verwerken. Ook een supergezonde groene chiapudding behoort tot de mogelijkheden.

Kijk op www.biotona.be voor meer informatie en recepten.
PRIJS, VERKRIJGBAARHEID EN GEBRUIK
Biotona bio Gerstegrassappoeder Raw € 22,69 (200 gram)
Een dagelijkse dosis van 5 tot 15 gram is voldoende. Het poeder is ook ideaal om
te gebruiken als onderdeel van een ontgiftingskuur.
Het Biotona assortiment is o.a. verkrijgbaar bij Holland & Barrett.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply