Food

Recept: Popular Pumpkin juice

resulaat

Herfst, Halloween en pompoen. Het pompoen seizoen is weer in volle gang.  De pompoenen zijn weer overal verkrijgbaar en de meeste van jullie snijden vast weer een hele  mooie Halloween pompoen. Toch is pompoen meer dan een leuke versiering, vind je ook niet? Deze prachtige oranje vrucht wordt namelijk al heel lang gegeten als groente. En terecht vind ik.  Wat dacht je van: pompoensoep, pompoenstamppot, pompoenmuffins en ga zo maar verder. Ik kon het daarom ook niet laten om iets te maken met pompoen. Vandaag op het menu:  Pompoensap met sinaasappel en wortel.

hoeveelheid (Medium)

Wat kan ik je vertellen over pompoen?

Pompoen is lekker maar ook erg gezond. Deze groente bevat erg veel vitamines mineralen en ijzer. Pompoenen bevatten net als die heerlijke wortels erg veel caroteen. Pompoenen zorgen dus erg goed voor je ogen. De zaden uit de pompoen zijn rijk aan plantaardige chemicaliën, die ook in noten en zaden zitten. Volgens onderzoek zorgt dit ervoor dat het helpt het cholesterol te verlagen.  Het vruchtvlees van de pompoen bevat erg veel bètacaroteen. “ Bètacaroteen is net als vitamine C en E een antioxidant. Samen met andere voedingsstoffen spelen antioxidanten een rol in het verouderingsproces. Antioxidanten vertragen dit proces via bescherming van DNA, eiwitten en vetten in ons lichaam. Bètacaroteen kan ook omgezet worden in vitamine A. Het heeft dan dezelfde beschermende werking als vitamine A en speelt een belangrijke rol in het gezichtsvermogen, de huid en de weerstand.” Bron: Margot Logman.


ingredienten (Medium)

Dit sapje wil ik heel graag met jou delen omdat het voor veel mensen toch een ongewoon ingrediënt is, de pompoen. Ik word zo vrolijk van de kleur van de sap alleen al.

Ingrediënten voor 3 glazen 750 ml:

  • 450 gr pompoen blokjes(uit de vriezer)
  • 3 perssinaasappels
  • 4 geraspte wortels

Omdat er niet zoveel juice uit de pompoen blokjes kwam, heb ik twee grote eetlepels pulp door de sap geroerd. Hierdoor werd de sap wat lobbig, een beetje zoals een smootie en doordat de blokjes nog niet helemaal ontdooid waren, was het sapje ook lekker koud. In vervolg koop ik gewoon een pompoen. Ik denk dat dat beter is maar al doende leert men. Het sapje was overigens wel erg lekker!! Njoy!

DSCN1852 (Medium)


 

Heb jij het ultieme pompoen recept? deel hem dan hieronder!

 

Blog you zoen

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply