Beauty

Vichy Slow Âge Dagcrème Review

Ik sluit dit jaar af met wel een hele leuke dubbele samenwerking, waar ik ook enorm naar heb uitgekeken. Ten eerste is dat ik via de mail werd benaderd of ik interesse had om een nieuwe crème van Vichy te testen en ten tweede de rol van Tatiana van Blogenbeauty in dit verhaal. Zoals jullie weten geloof ik in samenwerkingen en krachten bundelen om elkaar te versterken. Daarom had ik aan Tatiana gevraagd of ze  de Vichy Slow Age dag crème wilde uitproberen en hierover iets te vertellen als gastblogger op mijn website! En gelukkig wilde ze dat doen. Nieuwsgierig wat ze ervan vond? lees dan snel verder.

Tatiana( rechts) en ik

Er is een tijd geweest in mijn leven dat ik alleen maar huidverzorgingsproducten van Vichy gebruikte. Mijn ex is apotheker en nam altijd van Vichy alles voor mij mee. Alles wat zij hadden, dat had ik ook :)).  Maar eerlijk is eerlijk anno 2016 heb ik Vichy al 14 jaar niet aangeraakt.  Dus toen ik een mail kreeg met de vraag of ik de Vichy Slow Age wilde testen was ik aangenaam verrast, want ik was wel hun grootste fan. Echter heb ik het product na een maand gebruikt te hebben aan de lieve, mooie, zorgzame en uiterst creatieve Tatiana 37 van Blogenbeauty gegeven. Ik zag weinig effect bij mijzelf maar dat kan ook liggen aan het feit dat ik een hele eigenwijze huid heb, die lekker haar eigen leven lijdt maar ik wilde dit product een tweede kans geven en niet gelijk opgeven. Zo zit ik niet in elkaar! Dus was Tatiana to the rescue en dank ik haar hiervoor hartelijk!! Tatiana en ik wonen beide in Groningen en onze eerste ontmoeting was bij een event die ik zelf had georganiseerd en we hadden gelijk een klik. Nu gaan we samen vaak naar events en hebben we in een korte tijd al behoorlijk wat mee gemaakt. ;)). Ik neem jullie nu graag mee in wereld van Tatiana en Vichy Slow Age. 

Vichy Slow Âge Dagcrème

Na het vieren van mijn verjaardag de afgelopen week kan ik er maar niet aan wennen, en dan heb ik het over ouder worden. Niet zozeer het idee van ouder worden, maar het aantoonbaar ouder worden. Nu word ik gelukkig altijd jonger geschat dan ik werkelijk ben, maar rimpels en fijne lijntjes kun je niet verbergen. Maar je kunt het wel tegengaan met anti-aging producten. Ik zit wat dat betreft nog steeds in de ontkenningsfase, maar Claudia van Beautytag windt er geen doekjes om en bood mij aan om voor haar de Vichy Slow Âge Dagcrème te testen. Omhuld in mooie woorden was de boodschap duidelijk, ik ben 37 jaar en daarmee een geschikte kandidaat voor dit product.

Omdat niet alle producten geschikt zijn voor ieder huidtype heeft Claudia mij dus gevraagd of ik de Vichy Slow Âge Dagcrème wilde proberen, en mijn mening hierover wilde geven in een gastartikel op haar blog. En waar de gunfactor bij haar ontzettend groot is om mij dit product te geven, geef ik haar hiervoor in ruil graag mijn mening.

Ik vind het echt super dat ik Vichy uit mag proberen, want Vichy is toch een merk dat vooraan staat als het gaat om het ontwikkelen van crèmes voor een mooie en stralende huid. En het behoort toch ook wel tot een high-end merk die je misschien niet zo 1-2-3 zelf koopt. Ik testte de Vichy Slow Âge crème een aantal weken uit om een goed en eerlijk oordeel te kunnen geven.

Oorsprong Vichy

Aan het begin van de 20e eeuw werd dokter Haller directeur van het thermaal kuuroord van Vichy. Hij ontdekte het Mineraliserend Thermaal Water van Vichy. Door dokter Haller werden deze therepeutische eigenschappen van dit kostbare water als eerste toegepast in cosmetica en daarmee creëerde hij het merk Vichy.

Verpakking

De Vichy Slow Âge Dagcrème is omhuld in een kartonnen doosje waar alle informatie en de ingrediënten van het product op staan. De crème zelf zit goed beschermd in een mooie maar toch wel wat zware glazen fles met 50 ml inhoud. Dit geeft wel het gevoel dat je ook echt een high-end product in handen hebt, maar is wellicht iets minder handig voor op reis. Kwalitatief ziet het flesje er goed uit, dit komt mede door de pomp flacon. Persoonlijk vind ik een crème die je kunt aanbrengen met pomp flacon erg fijn. Je kunt de hoeveelheid makkelijk bepalen, waardoor het product langer meegaat. En door het pompje werkt het ook hygiënischer.

Sorry dat de foto wat onscherp is.

Bifidus

De Vichy Slow Âge Dagcrème is geschikt voor de gevoelige huid, bevat geen parabenen en is hypoallergeen, met beschermingsfactor SPF 25. Deze crème hydrateert en beschermt, en maakt de huid sterker en geeft een stralend en jeugdig effect op de huid. Het is voor het eerst dat de Laboratoires van Vichy, Bifidus uit probiotica met Baïcaline-wortel met anti-oxiderende werking combineerden. Deze combinatie is dus zeker bijzonder te noemen, en gek genoeg zie je in de INCI lijst van de Vichy Slow Âge Dagcrème dat Bifidus bijna bovenaan de lijst staat en dat Baïcaline bijna onder aan de lijst staat.

INCI Lijst

AQUA / WATER – HOMOSALATE – OCTOCRYLENE – GLYCERIN – ETHYLHEXYL SALICYLATE – BIFIDA FERMENT LYSATE – SILICA – ALCOHOL DENAT. – BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE – DIMETHICONE – ISOPROPYL LAUROYL SARCOSINATE – STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER – PEG-100 STEARATE – GLYCERYL STEARATE – TOCOPHEROL – SYNTHETIC WAX – PEG-8 LAURATE – CI 14700 / RED 4 – STEARIC ACID – DICAPRYLYL CARBONATE – STEARYL ALCOHOL – DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER – TRIETHANOLAMINE – MYRISTIC ACID – MYRISTYL ALCOHOL – SODIUM BENZOATE – PALMITIC ACID – PHENOXYETHANOL – AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE – ASCORBYL GLUCOSIDE – DISODIUM EDTA – CAPRYLOYL SALICYLIC ACID – CAPRYLYL GLYCOL – XANTHAN GUM – SCUTELLARIA BAICALENSIS EXTRACT / SCUTELLARIA BAICALENSIS ROOT EXTRACT – T-BUTYL ALCOHOL – CETYL ALCOHOL – PARFUM / FRAGRANCE

Mijn beoordeling

Na ongeveer 3 weken gebruik van de Vichy Slow Âge Dagcrème kan ik er het volgende over zeggen. Qua uitstraling van het flesje met het pompje heeft Vichy mijn hart gestolen! Qua werking van de Vichy Slow Âge Dagcrème sta ik ergens in het midden. Ik kan niet zeggen dat het zichtbaar effect heeft gehad op mijn huid en tekenen van huidveroudering. De fijne lijntjes en rimpeltjes rondom mijn ogen zijn en blijven zichtbaar, maar bij het aanbrengen van de crème vermijd je juist deze plekken, omdat het irriterend kan werken op de ogen. Dus dit is niet iets wat de crème had kunnen wegwerken.

Zoals we in de samenstelling van de Vichy Slow Âge Dagcrème aan het eind van de lijst konden zien zit er ook een kleine hoeveelheid parfum in. Hierdoor is de geur van de crème wel heel erg lekker zacht en fruitig. Maar ik kan me voorstellen dat dit bestandsdeel voor sommigen ook weer irriterend kan werken op de gevoelige huid.  De substantie van de crème vind ik wel wat aan de dikke kant en stroef aanvoelen tijdens het insmeren van de huid, maar niet perse op een negatieve manier. Na het aanbrengen voelt mijn huid wel strak aan. Kort samengevat vind ik het een fijne crème die weliswaar wat aan de prijzige kant is, maar voor een goede huidverzorging heb ik dit er graag voor over.

De Vichy Slow Âge Dagcrème is verkrijgbaar bij de apotheek of online op de webshop van Vichy en kost €30,25.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!!

Wat vind jij van dit product?

Blog you zoen

Liefs Tatiana en Claudia en wij wensen jullie een heel fijn, gezellig, happy, gezond, bruisend, inspirerend en succesvol 2017

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply
  Debbie
  december 30, 2016 at 10:05 am

  Hallo Claudia, ik heb onlangs een proefje gekregen en gebruikt en ik moet zeggen dat ik wel blij verrast was. Ik vind de zachte crème fijn aanvoelen op de huid en denk erover binnenkort eentje aan te schaffen. Eerst andere spulletjes opmaken 😉

  • Reply
   Claudia Struijck
   januari 7, 2017 at 5:05 pm

   Lieve Debbie, bedankt voor je reactie en wat fijn om te horen dat de crème jou zo bevalt! Leuk dat je deze creme een kans gaat geven! Veel plezier ermee!

 • Reply
  Gonny
  december 30, 2016 at 11:06 am

  Voor jullie ook een mooi bijzonder en gezond Nieuw Jaar !
  ?

  • Reply
   Claudia Struijck
   januari 7, 2017 at 5:03 pm

   Jij ook lieverd! X

 • Reply
  Lavinia
  december 30, 2016 at 12:33 pm

  Het lijkt me een fijn product. Het merk heb ik zelf weinig nou nee gewoon niets van…….Wil toch eens een keer wat proberen van dit mooie merk.

  • Reply
   Claudia Struijck
   januari 7, 2017 at 5:03 pm

   Ik begrijp je gevoel…… Maar mocht je door je huidverzorgingsproducten heen zijn, ga dan eens langs de apotheek om je voor te lichten over Vichy, gewoon eens proberen. Het allerbeste voor 2017!

 • Reply
  Tiny
  december 30, 2016 at 12:44 pm

  We hebben wel veel geld uit gegeven voor de feest dagen ,en ja dan is voor mij de de crème even te veel van het goede (prijzig)
  Voor jullie ook een heel mooi en gezond 2017

  • Reply
   Claudia Struijck
   januari 7, 2017 at 5:02 pm

   Hi Tiny, jaaaaa dat begrijp ik. December is een dure maand. Als ik nog een keer iets over heb, stuur ik het je wel even toe okay? X

 • Reply
  Anna Gerrie
  december 30, 2016 at 2:40 pm

  De geur van deze creme vind ik echt zalig! De werking was bij mij ook vrij weinig van te zien, ik heb ‘m aan mijn moeder gegeven om ‘m een tweede kans te geven 🙂 Jullie ook een fijn uiteinde dames!

  • Reply
   Claudia Struijck
   januari 7, 2017 at 5:00 pm

   Wat grappig dat jij het product ook een tweede kans hebt gegeven. Dat heb ik dus ook gedaan!

 • Reply
  Yvonne
  december 30, 2016 at 5:37 pm

  Dit lijkt me een heerlijk product. En ik weet heeeeel goed wat je bedoelt met aantoonbaar ouder worden (zucht) Fijne jaarwisseling! xo

  • Reply
   Claudia Struijck
   januari 7, 2017 at 4:59 pm

   Hahaha Yvonne, helaas staat de tijd niet stil……Maar het is echt een fijn product alleen deed het voor mij niet veel. Tatiana had betere resultaten!

 • Reply
  Dhini
  december 30, 2016 at 7:13 pm

  Lijkt mij heerlijk product

  • Reply
   Claudia Struijck
   januari 7, 2017 at 4:55 pm

   Het allerbeste voor 2017! en bedankt dat je mij zo trouw volgt. X

 • Reply
  Mimi Rose
  december 30, 2016 at 7:23 pm

  Wil ik ook proberen!!!

  Mooie 2017 gewenst!!

  • Reply
   Claudia Struijck
   januari 7, 2017 at 4:54 pm

   Jij ook het allerbeste voor 2017 en bedankt voor het volgen van mij. X

 • Reply
  jeapiebel
  december 31, 2016 at 10:33 am

  Mijn huid reageert er anders op, maar het kan gebeuren. Een goede jaarwisseling toegewenst! 🙂

  • Reply
   Claudia Struijck
   januari 7, 2017 at 4:52 pm

   Ik heb het product door Tatiana laten testen want ik zag ook niet veel verbetering maar dat kan gebeuren idd. X

 • Reply
  hilde
  januari 2, 2017 at 8:50 pm

  Ik vond deze best lekker. Ik gebruik hem ook tot het laatste druppeltje op. Hij ruikt ook erg lekker. Leuk dat je het zo kon testen Tatiana! Super lief van Claudia. Beste wensen voor jullie beide, xxx

  • Reply
   Claudia Struijck
   januari 7, 2017 at 4:50 pm

   Gelukkig kon Tatiana er wel wat mee hahaha. X

  Leave a Reply