Food

Wokken als een volleerd chef, met BK Wokarang

Wokken als een volleerd chef, met BK Wokarang

Wokken als een volleerd chef, met BK Wokarang

Sinds jaar en dag zijn we geïnspireerd door kunsten uit het oosten, of het nu gaat om porseleinen aardewerk of authentieke kooktechnieken. Wokken is een van oorsprong Chinese techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een hete holle pan; door de combinatie van de ronde vorm van de wok en het gebruikte materiaal wordt de warmte snel geleid. Wokken heeft – terecht – een vaste plek verworven in onze hedendaagse keuken waarbij we graag in korte tijd een gezonde maaltijd op tafel zetten. Ingrediënten behouden namelijk hun smaak en vitamines blijven door het snelle bakproces optimaal behouden. Om het wokken in het zonnetje te zetten, heeft BK de maand oktober omgedoopt tot Woktober. En om alle thuiskoks een handje te helpen, heeft BK een unieke wokpan in het assortiment. De Wokarang heeft een revolutionair Nederlands design: dankzij de opstaande rand vallen de ingrediënten met één beweging van de spatel terug in de wok in plaats van over de kookplaat!

WOKKEN 2.0. MET EEN SLIMME PAN

Met de Wokarang heeft BK het wokken opnieuw uitgevonden. Dankzij het unieke design voorkom je dat ingrediënten uit de wok vallen. Door de gepatenteerde omkeermethode is het omscheppen van groentes, vlees, vis of zelfs je eitje kinderspel. Het belangrijkste van goed wokken is dat de pan goed heet blijft. Met de unieke vorm van de Wokarang kun je de pan op het vuur houden. Met de spatel kun je de groentes simpel omscheppen en blijft de temperatuur behouden – dit in tegenstelling tot andere wokpannen waarbij je de wok van de warmtebron moet halen om de ingrediënten om te scheppen. De BK Black Steel Wokarang heeft, net als alle Black Steel pannen, een zeer efficiënte en snelle warmtegeleiding en een natuurlijke patina antiaanbaklaag. Het dichtschroeien van vlees gaat hierdoor moeiteloos en razendsnel. Voor het eerste gebruik is het belangrijk de pan met een afwasborstel af te wassen in heet water, om zo de beschermende wax-laag te verwijderen. Droog hierna de pan direct goed af. Na gebruik is de BK Black Steel Wokarang gemakkelijk schoon te maken met heet water en een afwasborstel. Droog de pan direct goed af voor het opbergen en smeer de pan eventueel in met een beetje olie. Eventueel aangebrand voedsel kun je verwijderen met zout – doe wat zout in de pan en warm dit op.

BK: EEN WOK VOOR ELK TYPE CHEF

Of je nu af en toe een wokmaaltijd bereidt of professioneel wokt, BK heeft een Wokarang voor elk type chef:
BK Black Steel Wokarang 30 cm: € 47,99 BK Easy Induction Wokarang 32 cm: € 105,-

Bk heeft ook een ander Black Steel pan met oersterke antiaanbakeigenschappen. Wil je hier meer over weten, klik dan hier.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like