Food

Festival food: In love op deze food hotspots

Festival food: In in love op deze food hotspots

Festival food: In in love op deze food hotspots. Bij gebrek aan een feestje: “festi-fall” in love op deze food hotspots

10 leukste eetplekken door heel Nederland om volledig in de festivalsfeer te komen

Augustus is normaal gesproken dé festivalmaand. Dit jaar geen Lowlands, A Day at the Park, Pinkpop of ander zomerfestival. Niet alleen de muziek, de mensen en een gezellig drankje worden gemist, ook de welbekende foodtrucks kunnen nu helaas niet worden bezocht. Waar kun je nu het beste heen voor street- en festival food om het gebrek aan een heerlijke bao bun, flammkuchen of  Surinaamse roti op te lossen? TheFork zette ze op een rijtje. Dit zijn de tien beste plekken van heel Nederland om te genieten van muziek, een drankje en last but not least: festival food.

Festival food: In in love op deze food hotspots

1. Panama Beach – Den Haag
Van American Pancakes, Thaise Curry of een lichte salade, uitkijkend over het strand van Scheveningen is dit de perfecte summer hangout. Ogen dicht en je waant je heel even op het Burning Man festival.

2. DLC in the Summer – Amersfoort
Deze zomer is het terrein van  restaurant DLC net een echt festival. Compleet met foodtrucks, muziek en de vibe waar je naar op zoek bent en dat alles uiteraard op gepaste afstand. Zelfs voor de kids zijn er activiteiten bedacht. Dus ben je in de buurt van Amersfoort, dan is dit jouw perfect hangout.

Festival food: In in love op deze food hotspots

3. The Grand Beach – Amsterdam
De binnenplaats van hotel The Grand is omgedoopt tot een heus stadsstrand. Eat your heart out A Day at the Park of Oerol, want hier zit je net zo lekker aan een cocktail te nippen.

4. Brewdog outpost – Rotterdam
Hier kom je voor de stoere Rotterdamse urban vibe, de lekkerste biertjes en de beste hamburgers. De ultieme hangout in 010.

5. Beergarden – Den Haag
Oh oh Den Haag, mooie stad achter de duinen. Gelegen aan het Kerkplein in het Haagse centrum vind je de Beergarden. Een plek waar je heerlijk mensen kunt kijken onder het genot van de beste selectie aan speciaalbiertjes en fingerfood. Cheers!

6. Coast Beach House – Monster
Nog nooit in Monster geweest? Dan mis je wat! Op het strand van Monster ligt het Coast Beach house, waar je midden op het strand aan zee kunt genieten van een optimale Hollandse staycation locatie. Met een zacht briesje, de zee aan je voeten, de zon en wat lekkere tunes lijkt het je eigen festival at sea.

Festival food: In in love op deze food hotspots

7. Brass Boer Thuis – Zwolle
De Librije en Brass Boer Thuis slaan de handen in een. Op zondagen in augustus en september organiseren ze BOER HELPT BOER in de kassen van Eef Stel in Dalfsen. In de kas wordt gekookt met lokale producten en kruiden uit de kas, zodat ze de lokale boeren uit de omgeving kunnen ondersteunen. Ga naar de website van Brass boer Thuis voor alle actuele informatie.

8. Ellis Utrecht – Utrecht
Misschien ken je Ellis Gourmet al van hun andere locaties in Nederland, maar deze heerlijke hamburgers zijn nu ook verkrijgbaar in Utrecht. De perfecte zomerse avond sluit je natuurlijk af met een lekkere hamburger.

9. Fishbar Monk – Haarlem
Oesters eten aan de oesterbar of toch liever wat finger food delen zoals de boquerones, mixed fish plateau of Hollandse garnalenkroketjes? Dit is wat je wil als je aan de festival food denkt. Gelegen aan het prachtige Haarlemse Spaarne, waar alle bootjes in de zomer langs varen.

10. The Commons – Maastricht
Buddha Bowls, buns, chicken burgers of zuurdesem pizza’s, The Commons in Maastricht heeft het allemaal. Dus plof neer na een dagje shoppen en geniet van de heerlijke kaart.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

 

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply