Lifestyle

Interieurtip: Zo kies je het perfecte vloerkleed

Interieur tip: Zo kies je het perfecte vloerkleed

Interieurtip: Zo kies je het perfecte vloerkleed

Een mooi vloerkleed maakt je woonkamer helemaal af. Het voegt warmte toe aan de kamer, staat gezellig en voelt ook nog eens fijn aan onder je voeten! Daarnaast functioneert een vloerkleed als dé verbindende factor in je interieur. Je kan er immers voor kiezen om de verschillende kleuren en stijlen van je muren en meubels terug te laten komen in je vloerkleed, waardoor je hele interieur een harmonieus geheel wordt. Weet je niet goed welk vloerkleed bij je past? Lees dan vooral verder!

Interieur tip: Zo kies je het perfecte vloerkleed

Gekleurde vloerkleden

Zoek je een vloerkleed voor in de woonkamer? Ga dan voor een groot exemplaar dat deels onder je bank, stoelen en salontafel valt. Door te kiezen voor een groot vloerkleed lijkt de ruimte namelijk groter en rustiger. Helemaal van nu zijn vrolijk gekleurde vloerkleden en vloerkleden met geometrische prints. Hebben je meubels ook al een printje? Dan is het verstandiger om voor een effen vloerkleed te gaan in een mooie kleur. Een blauw vloerkleed past perfect in verschillende interieurstijlen en brengt rust in de ruimte. Van nature wordt blauw geassocieerd met de lucht, zee en vrede. Met een blauw vloerkleed integreer je deze aspecten moeiteloos in je interieur, en creëer je een harmonieus geheel. Wil je iets meer pit toevoegen aan je interieur? Wellicht is een blauw vloerkleed met Perzische print dan iets voor jou! Deze oosterse vloerkleden hebben een print die telkens herhaald wordt. Zo fleur je je woonkamer op, zonder dat het een rommelig geheel wordt!

Dierenvellen

Veel mensen zijn op zoek naar een meer natuurlijke levensstijl en integreren natuurlijke materialen en vormen in hun interieur voor een rustgevende, stoere look. Denk aan houten meubels, een mooie leren bank en accessoires van bamboe en linnen. Dierenvellen passen erg goed in deze trend en geven de ruimte direct een knusse en stoere uitstraling. Het grote voordeel van dierenvellen is dat je ze voor meerdere doeleinden kan gebruiken. Een schapenvacht staat bijvoorbeeld niet alleen erg mooi op de vloer, hij is ook nog eens hartstikke lekker warm in je favoriete stoel!

Speelse vormen

Wordt jouw interieur gekenmerkt door strakke, vierkante vormen en weet je niet hoe je dit kunt doorbreken? Ga dan voor vloerkleden in een speelse vorm zoals rond, ovaal of misschien zelfs zeshoekig. Door speelse vormen te integreren in je interieur creëer je een ruimtelijk geheel dat nooit saai wordt. Leg een vrolijk gekleurd vloerkleed neer, combineer je strakke bank met gezellige ronde tafeltjes en krukjes, leg een schapenvel in je stoel en klaar is je trendy woonkamer!


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

 

Blog you zoen

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply