Food

Pasta: La Molisana, de lekkerste pasta ter wereld

De allerbeste pasta komt natuurlijk uit… Italië! Én die hebben wij.

Wat moeten we toch zonder pasta? Maar vooral… Hóé maak je pasta zoals alleen Italianen dat kunnen? Per favore… La Molisana. Eén van de lekkerste pasta’s ter wereld; is er zoiets als té lekker?
Wat kunnen ze koken, die Italianen. Het geheim? Eenvoud én de liefde voor mooie ingrediënten. Dat begint natuurlijk allemaal met de eerste levensbehoefte van iedere Italiaan… pasta. La Molisana is volgens Italianen – en die kunnen het weten – één van de beste gedroogde pasta’s die er wordt gemaakt. Geen wonder dat La Molisana niet alleen in eigen land maar ook in 80 andere landen geroemd en geliefd is. En sinds kort ook verkrijgbaar in si si… Olanda! 

La Familia. Het verhaal is als een mooie Italiaanse speelfilm: honderd jaar geleden begon de familie Carlone (niet te verwarren met Corleone) met het rollen van pasta. De Carlone’s leggen echt hun ziel in de pasta. En ze doen bovendien alles zelf: van het kiezen van de beste tarwesoorten tot het zorgvuldig malen. Al vier generaties lang!

Pasta: La Molisana, de lekkerste pasta ter wereld

Op grote hoogte.  La Molisana staat in Italië al heel lang op grote hoogte. Letterlijk zelfs: de pasta wordt gemaakt in het Matese gebergte, in de regio Molise. Hier, in de zuivere berglucht wordt met het pure bergwater La Molisana vervaardigd. Dat gaat met behulp van een bronzen mal wat zorgt voor een iets geruwde pasta waar de saus goed aan kan hechten. Het resultaat: pasta zoals alleen Italianen die kunnen maken. Met een diepere smaak en lekkere al dente bite.

Pasta: La Molisana, de lekkerste pasta ter wereld

Er gaat een pastawereld voor je open!In Nederland koop je nu de 10 pastavarianten waaronder de nieuwste aanwinst van La Molisana: Le Integrali (volkoren pasta).

  • Gnocchi – gemaakt volgens origineel recept op basis van rode aardappels. €1,99 voor 500g;
  • Lasagne gemaakt van durum tarwe – te herkennen aan de mooie goudgele kleur. €2,19 voor 500g;
  • Orzo – durum pasta in rijstvorm die het uitstekend doet in pilav, soep of salade. €1,89 voor 500g;
  • In Nederland heeft La Molisana 4 verschillende klassiekers in haar assortiment, Spaghetti, Penne, Fusilli en Farfalle. €1,79 voor 500g;
  • En om de pastafamilie compleet te maken vanaf nu de nieuwe volkoren pasta Le Integrali in de varianten Spaghetti, Penne en Fusilli. €1,99 voor 500g;
  • La Molisana is verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Pssst..Sommigen weten het al, voor anderen is het nog een goed bewaard geheim. Wat de Italiaanse keuken zo onweerstaanbaar maakt is de liefde voor mooie producten. Met de juiste ingrediënten komen geuren en smaken vanzelf tot hun recht en hoef je niet voor ingewikkelde bereidingen te kiezen. 


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply