Beauty Food

Recept: Crazy komkommersap met appel en bleekselderij

Resultaat

Is jouw huid al “herfst-klaar” ? De herfst gaat vaak gepaard met veel regen en wind. Thuis komen in een warm huis waar de lucht vaak droog is. Onze huid, en dan met name het gezicht en de handen hebben het zwaar te verduren. De huid droogt uit en kan wat “trekkerig” aanvoelen.  Ook kunnen er ruwe plekjes ontstaan die soms erg jeuken. De huid heeft zeker iets extra’s nodig in deze periode. Tijd voor hydratatie uit de natuur. Wat dacht je van iets met komkommer. Komkommer heeft een hoog watergehalte. Vandaag op het menu: komkommersap met appel en bleekselderij.

ingredienten (Medium)

Het vlees van de komkommer bestaat voornamelijk uit water maar bevat ook veel vitamine C. Wat helpt bij het verzachten van huidirritaties. Vanwege het hoge watergehalte is het natuurlijk hydraterend wat essentieel is voor een glanzende en gezonde huid. De schil van de komkommer is rijk aan vezels en bevat kalium, magnesium, zwavel en silicumdioxide. Komkommersap wordt daarom vaak geadviseerd om de gezondheid en herstelt de egaliteit van de huid.  Daarom kon ik het niet laten om vandaag een heerlijk en verfrissend sapje te maken van komkommer.

Ingrediënten voor 3 glazen:

 • 1 hele komkommer
 • 5 appels
 • 3 stengels bleekselderij

sap hand (Medium)

Bereiding:

Schil de appels en verwijder het klokhuis en snijd de appels in kwarten. Schil de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller en snijd in stukken. Doe de komkommer, bleekselderij gevolgd door de appel in de sapcentrifuge. Vang het sap op en verdeel over de glazen. Even doorroeren en klaar.

Tip: voor een pittige bite kan je ook een stuk gember toevoegen.


Heb jij nog een tip voor een heerlijke verse groente sap? deel hem hieronder.

 

Blog you zoen

Claudia XOXO

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Danielleeee
  oktober 19, 2015 at 4:56 pm

  Dat ziet er lekker uit !

  • Reply
   Claudia Struijck
   oktober 20, 2015 at 8:32 am

   Goedemorgen Danielle, het sapje is idd erg lekker. Ik houd zelf niet zo van bleekselderij maar 3 stengels gaf een hele subtiele twist aan het sapje. Precies goed en absoluut niet overheersend.

  Leave a Reply