Food

Recept: Thaise cocktail met citroengras

 

 

Citroengras ofwel Sereh kennen we denk ik voornamelijk  vanuit de Thaise keuken maar het is ook een kruid met geneeskracht. Ik gebruik Sereh erg vaak in Indonesische gerechten en ik vind de smaak heerlijk. Van oorsprong komt citroengras uit Azië en is het een tropische plant. Citroengras is goed voor maag en darmen. Het zorgt dat de witte bloedcellen in grotere getale naar de geïnfecteerde plak in de darmen gaan, blijkt uit een Japans onderzoek. En doordat citroengras de werking van de macrofagen stimuleert werkt het ook ontstekingsremmend. Daarnaast bevat deze plant erg veel antioxidanten. Klinkt goed vind je ook niet? Tijd om hier iets mee te doen.

DSCN3674

Omdat het dit weekend heerlijk weer wordt, wil heel graag deze smoothie met jullie delen. Het is een Thaise cocktail met een tropische twist. Er zit namelijk meloen, kokoswater en citroengras door.

Ingrediënten:

1/4 komkommer

1/2 meloen

1 stengel citroengras

1 handje vol boerenkool

100 ml kokoswater

Doe alle ingrediënten in de blender en zet deze aan tot je een gladde smoothie hebt. Plaats een plastic zeef op een kan of kom, schenk de smoothie door de zeef en duw met een spatel de sap uit de pulp. Dan houd je een lekker fris sapje over. Ideaal met dit weer en goed voor de innerlijke mens.

Njoy!


Wat vind jij van deze smoothie met citroengras?

 

Blog you zoen

Claudia XOXO

 

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Melike
  april 1, 2016 at 10:25 pm

  Wow jij bent goed bezig! Deze smoothie lijkt mij echt heerlijk en super gezond. Dit ga ik ook uitproberen. Ik heb nog nooit citroengras gebruikt, dus ik ben heel benieuwd!

  • Reply
   Claudia Struijck
   april 2, 2016 at 7:53 am

   Dankjewel! Deze smoothie is idd heerlijk en lekker fris door de citroengras. Ook erg makkelijk om te maken, alles kan in de blender. Ben benieuwd wat je ervan vindt. Fijn weekend. X

 • Reply
  Anne-Marie
  april 3, 2016 at 6:15 am

  Dit lijkt me echt een heerlijke combi. Ik gebruik vaak citroengras in de Thaise tom kha kai soep en curry’s, heerlijk!

  • Reply
   Claudia Struijck
   april 3, 2016 at 5:30 pm

   Hi Anne-Marie, ja precies. In Thaise gerechten wordt sereh/citroengras heel vaak gebruikt maar in een smoothie is die combi ook echt lekker fris.! X

  Leave a Reply