Lifestyle Travel

Tags to do 13 en 14 juni 2015

weekend-frenchbydesign-51

Het wordt dit weekend redelijk goed weer en misschien wil je er wel lekker op uit maar heb je geen inspiratie, hierbij een paar leuke tips wat er allemaal te doen is in het mooie Nederland. Een top 10 van kunst tot water en tot natuur en musea en tot muziek en sport. 

 1. VLAGGETJESDAG – Het is zaterdag 13 juni 2015 Vlaggetjesdag in Scheveningen. Vlaggetjesdag staat elk jaar bol van feestelijke activiteiten, Scheveningse tradities, de Vlootschouw vlaggetjesdag-evenement-den-haag-1(w-400)(h-300)(p-event,10397)(s-0)(c-0)en natuurlijk het binnenhalen van de eerste vangst van de ‘Hollandse nieuwe’.
 2. SLOOTJESDAGEN – IVN houdt dit weekend slootjesdagen, waarop kinderen kunnen leren wat voor een leven te vinden is in slootjes in de buurt.Campagnebeeld liggend jpg
 3. AALTJES DAG – Het tweede weekend van juni, 12 en 13 juni, staat Harderwijk weer in het teken van de Aaltjesdagen. Voor de 32e editie van het festival, dat jaarlijks zo’n 50.000 bezoekers trekt, is een programma samengesteld met muziek, cultuur, sport en gezelligheid. Nieuw op het programma zijn het Dive Festival, de Visserijdag en een brocante markt op de Vischmarkt.KAAP HOORN – Kaap Hoorn, de zuidelijkste punt van Zuid-Amerika. Op het eerste gezicht niet meer dan een rotspunt in een onstuimige zee. Wat valt daar over te vertellen. Heel veel blijkt op de tentoonstelling Kaap Hoorn die vanaf 13 juni in het Westfries Museum in Hoorn te zien is. In een speciale tentoonstellingseditie van de populaire kennisquiz Twee voor Twaalf laat Astrid Joosten de bezoeker kennis maken met tal van wetenswaardigheden over de Kaap, die sinds de ontdekkingsreis van Jacob Lemaire en Willem Schouten in 1615/1616 voor altijd verbonden is met de stad Hoorn.
 4. CHINESE KUNST – Een wereldkaart opgebouwd uit duizenden snoepjes, een met veldbloemen begroeide heuvel van afval en een grasmat gemaakt van groene slagroom. Het zijn voorbeelden van het werk van Song Dong (Beijing, 1966). In het Groninger Museum is vanaf 13 juni zijn eerste grote solotentoonstelling te zien, bestaande uit video’s, installaties en fotografie. Song is een van de belangrijkste internationaal opererende Chinese kunstenaars van dit moment.songdong1_1
 5. De snuffelmarkt in de Brabanthallen in Den Bosch is een ideale manier om lekker binnen en buiten te snuffelen tussen de vele kraampjes en de diverse aanbieders tijdens een dagje uit!
 6. Geniet in de nieuwe ambachtelijke bierbar BRET in Amsterdam een weekend lang van goed bier, leuke muziek en lekker eten. De beste ambachtelijke brouwers en bierliefhebbers komen op 13 en 14 juni 2015 samen voor het jaarlijkse Amsterdam Craft Beer Festival
 7. Gratis live optredens in het muziekcafe van de Vorstin met verschillende artiesten per keer!De Vorstin is bij veel mensen in ’t Gooi bekend van radio- en televisieopnames van omroepen zoals RTL en de TROS.Op zaterdagmiddag 13 juni is er het Muziekcafé, ook live te beluisteren op Radio 2. In dit muzikale programma ontvangt TROS Muziekcafé iedere week vier (inter)nationale artiesten voor een optreden en een interview. Gasten die eerder in het programma verschenen: Selah Sue, Bløf, Frans Bauer, Jan Akkerman, Jamie Cullum, Trijntje Oosterhuis, Ilse DeLange, Katie Melua Caro Emerald, Venice, Alain Clark.Je bent van harte welkom om de live-uitzending op zaterdagmiddag bij te wonen in het Podiumcafé. Het podiumcafé is open vanaf 15. Toegang vanaf 10 jaar.
 8. Swingin’ Groningen. De binnenstad van Groningen staat van 11 tot en met 13 juni in het teken van jazzfestival Swingin’ Groningen. Op vijf podia, verspreid over het stadscentrum, staan die dagen optredens gepland van nationale en internationale jazzartiesten. Het thema van dit jaar is ‘The Dutch Edition’. Kortom, er is extra veel ruimte voor Nederlands talent. swingin_groningen_2015_page_large (Medium)

 9. Grachten Festival Meppel 2015: vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juni

  Welkom in waterrijk Meppel
  Welkom in waterrijk Meppel, de toegangspoort naar het noorden.
  Wat zou Meppel zijn zonder zijn historische grachten? De stad dankt een groot deel van zijn groei en bloei aan de vele vracht- en turfschepen die in vroeger jaren de stad doorkruisten en werk en handel brachten. Meppel vormde en vormt nog steeds het belangrijkste knooppunt in het net van waterwegen in Zuidwest-Drenthe en werd en wordt daarom de toegangspoort naar het noorden genoemd.
  Drukte op het water tijdens het Grachten Festival Meppel
  Vanwege deze belangrijke functie en om de historische Meppeler grachten in ere te houden, organiseert Stichting Meppel Vol Vaart ieder jaar in het tweede weekend van juni een groots opgezet Grachtenfestival. Tijdens dit festival bevolken vele tientallen historische schepen de Meppeler grachten, worden er tal van kinderactiviteiten in, op en rond het water georganiseerd en vinden er op een groot drijvend podium, maar ook op diverse andere plaatsen in de stad, concerten plaats door piraten- en shantykoren, accordeonisten, orkesten en bands. Een grote braderie, demonstraties met oude scheepsmotoren en een presentatie van historische zuiderzeeberoepen completeren het geheel. Kortom, in dat weekend staat het Meppeler grachtengebied, waaronder het stadscentrum, bol van cultuurhistorische en andere activiteiten op vooral nautisch gebied. Een goede reden dus om met het hele gezin een bezoek aan Meppel te brengen.

 10. Mijn eigen tip voor dit weekend is ga lekker een dagje of een weekend naar Ameland of Schiermonnikoog of naar een van onze andere prachtige waddeneilanden. Op Ameland is dit weekend het  Beach Volleyball Circuit. Met ruim 150 velden en duizenden spelers van allerlei nationaliteiten is Beach Volleyball Circuit één van de grootste evenementen ter wereld. Recreatieve beachvolleyballers nemen deel van het Beach Volleyball Circuit en Nederlands beste beachvolleyballers komen naar het eiland voor de Nederlandse Eredivisie Beach Volleyball.Je ziet dus ook de toppers aan het werk! Het Beach Volleyball Circuit is er voor iedereen; voor de meest ervaren spelers worden toernooien georganiseerd, maar ook voor hen die nog nooit op het strand hebben gevolleybald. Op Terschelling is het Oerol festival. Naast de vele voorstellingen kent Oerol een uitgebreid Expeditieprogramma waar je op vertoon van je entreebandje van kunt genieten. Dit programma bestaat uit muziek, straattheater en twee bijzondere fietsroutes.waddeneilanden

Heeeeeeel veeeeeeel plezier iedereen en een fijn weekend!!

Blog you zoen,

Claudia xoxo

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Desiree
  juni 14, 2015 at 2:22 pm

  Hi zus! Wat een leuke tips allemaal en eeg leuk om ze lezen brengt je echt op ideeën! Perfect gedaan…petje af! Liefs kus

 • Reply
  Jaq
  juni 14, 2015 at 10:23 pm

  Wat leuk! Dit mag je vaker doen! Had nu toevallig een heel druk weekend maar vind dit soort tips echt leuk en waardevol!

  • Reply
   Claudia Struijck
   juni 15, 2015 at 7:25 am

   Bedankt voor je reactie. Ik ben inderdaad van plan dit elke week op vrijdag te gaan doen. Dus houd mijn blog in de gaten.;))

  Leave a Reply