Lifestyle

Tips om je kleine badkamer groter te laten lijken

Tips om je kleine badkamer groter te laten lijken

Tips om je kleine badkamer groter te laten lijken

Is je badkamer niet groot? Let dan op met de aankleding van dit vertrek. Met een slimme aanpak kan je je badkamer namelijk groter doen lijken. Andersom geldt het ook: door niet slim te handelen kan je je nog meer opgesloten voelen in je badkamertje. Daarom deze tips om van jouw badvertrek een mooie ruimte te maken!

Speel met kleur

Kleurgebruik zegt heel veel over de sfeer in vertrekken. Kleuren hebben invloed op ons humeur, maar geeft ook een ruimtelijk effect (of juist niet). Hou de kleurstelling licht en combineer niet te veel kleuren. Zeker als je het combineert met glanzende oppervlakten ben je goed bezig! Glans spiegelt en dit zorgt ervoor dat het groter lijkt. Kies dus geen matte kastjes, bijvoorbeeld, maar ga voor glans!

Ga voor doorzichtig

Een douchedeur of een douchewand of -gordijn: sommige mensen zweren bij ondoorzichtig omdat dat meer privacy zou geven. Als je graag privacy in je badkamer wilt, zorg dan voor een goed slot op de badkamerdeur en ga voor doorzichtige artikelen. Een doorzichtige douchedeur kopen of bijvoorbeeld een doorzichtig douchegordijn voorkomt dat de ruimte nog kleiner lijkt omdat je immers er gewoon doorheen kunt kijken. Wordt de ruimte achter deze afscheidingen van het oog onttrokken, dan is de badkamer optisch namelijk nog kleiner.

Richting van de tegels

Speel ook met je tegels. Het maakt namelijk nogal verschil hoe je deze neerlegt. Afhankelijk van de vorm van je badkamer kunnen tegels die in de lengte gelegd worden het vertrek optisch groter doen lijken. Of juist kleiner, dus. Bij een smalle badkamer wil je meer breedtewerking en dus leg je de tegels in de breedte. Bij een ondiepe badkamer is dit dus precies andersom. Ook de tegels op de wanden doen hieraan mee. Heb je hier ook langwerpige tegels? Dan kan je spelen met de hoogtewerking van je ruimte!

Speel met de hoogte

Door je badkamermeubels niet log te laten zijn én op pootjes te zetten krijg je een luchtigere sfeer, die ook de ruimtewerking ten goede komt! Daarnaast is het meteen fijn dat eventueel water op de vloer niet aan je badkamermeubilair komt…


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

 

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply